Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Δημιουργίες 2013-2014

Στις ελεύθερες δραστηριότητες, στην γωνιά με το οικοδομικό υλικό, η φαντασία στην κατασκευή κτιρίων δεν γνωρίζει όρια, αφού το τελικό δημιούργημα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας 4-5 παδιών, που το καθένα συμβάλλει με τον τρόπο του.

4/10/2013: Παγκόσμια ημέρα των ζώων. Ομαδική εργασία του ολοήμερου τμήματος που αναπαριστά ένα πουλί, έχοντας για φτερά τα ... χεράκια των παιδιών της τάξης.

















Ιανουάριος 2013. Χειμώνας... Η ζωή στους πάγους μας εξάπτει την περιέργεια. Οι λαοί δημιουργούν τις κατοικίες τους σύμφωνα με τα υλικά που βρίσκουν στο φυσικό περιβάλλον τους.
 Απόκριες 2014. Κατασκευή μάσκας και τα μικρά λιονταράκια μας είναι έτοιμα για δράση!














 Εθνική εορτή 25ης Μαρτίου. Ο συμβολισμός της σημαίας μας, γίνεται αφορμή για να εντάξουμε τις συλλαβές στις ασπρογάλανες λωρίδες της και στην συνέχεια να τις αριθμήσουμε.











Εθνική εορτή 25ης Μαρτίου. Πρόκειται για έναν μεγάλο πίνακα, μήκους 1,5 μ. περίπου, που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τα παιδιά, χωριζόμενα σε ομάδες εργασίας. Η διάταξη, το περιέχομενο και τα υλικά που θα χρησιμοποιήθηκαν, συζητήθηκαν και συναποφασίσθηκαν, δίνοντας χώρο στην φαντασία τους.







Η αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, όπως την φαντάστηκαν η Γ. και η Μ., μετά την αφήγηση της ιστορίας.


 Μέσα από την Ελληνική Μυθολογία ταξιδέψαμε στον Κόσμο του υπερφυσικού, όπως τον κληρονομίσαμε από τους αρχαίους προγόνους μας. Εδώ βλέπουμε την Μέδουσα σε απόδοση των παιδιών.









Άνοιξη! Τα λουλούδια αποτελούν αγαπημένο θέμα των παιδιών. Εδώ, με την τεχνική του κολλάζ, δημιουργήσαμε τον δικό μας κήπο, κόβωντας αληθινές φωτογραφίες συγκεκριμένων ειδών και στην συνέχεια καταγράψαμε το όνομά τους.


 Πάσχα 2014 . Το πασχαλινό καλαθάκι περιλαμβάνει τα αυγά και τα κουλουράκια που φτιάξαμε στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου