Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Από το σταφύλι στο κρασί!

Ξέρω... πως δημοσιεύουμε λίγο καθυστερήμενα την επίσκεψή μας στο Κέντρο Αθλοπαιδείες, ωστόσο "κάλιο αργά παρά ποτέ!"
 Μπορείτε να πάρετε μία γεύση...
  • Χρόνος που πραγματοποιήθηκε η δράση: Οκτώβριος 2014.
  • Σχολική χρονιά : 2014 -2015.
  • Τόπος Δράσης: Κέντρο Αθλοπαιδείες, στον Άλιμο. Πρόκειται για ένα μεγάλο χώρο με αθλητικές εγκαταστάσεις, στον οποίο τα παιδιά μπορούν να αθληθούν, με την μορφή παιχνιδιών, υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων του κέντρου, αλλά και να παρακολουθήσουν οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα νηπιάκια μας συμμετείχαν και στις δύο δράσεις.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Από το σταφύλι στο κρασί". Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής κρασιού, μέχρι και το στάδιο της εμφιάλωσης, να βιώσουν τη διαδικασία, συμμετέχοντας στο πατητήρι και να γευτούν ένα από τα αγαπημένα προιόντα του μούστου : τα μουστοκούλουρα! 
Το πρόγραμμα αποτέλεσε το επισφράγισμα της προσέγγισης του θέματος "Τρύγος", που το επεξεργαστήκαμε στην τάξη 1 1/5 βδομάδα περίπου και στόχος μας ήταν τόσο η ανατροφοδότηση των όσων είχαμε συζητήσει στην παρεούλα, όσο και ο μετασχηματισμός τους σε γνώση, μέσω της βιωματικής μεθόδου. Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να αντιληφθούν ότι τα αγαθά που καταναλώνουμε είναι προιόντα εργασίας και κόπου, που πρέπει να σεβόμαστε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου