Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Γραμματάκια και αριθμοί είναι μέσα στη ζωή!


Το διαδίκτυο προσφέρει μία σειρά από εκπαιδευτικά λογισμικά, που είναι ευχάριστα για τα παιδιά και έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν επικουρικά στην γνώση και την ανάπτυξη κάποιων δεξιοτήτων. Είναι ελκυστικά προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και στηρίζονται σε γνωστές παιδαγωγικές θεωρείες για τη μάθηση.

Παρακάτω σας προτείνουμε κάποιες ιστοσελίδες εκ των οποίων οι τρείς τελευταίες ανήκουν στις προτάσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Συμβουλή: Η ενασχόληση των παιδιών με το διαδίκτυο, μπορεί να εξελιχθεί σε εθισμό, εάν δεν βάλουν οι γονείς χρονικά όρια στην χρήση του. Καλό θα ήταν αυτός ο χρόνος στην νηπιακή ηλικία να μην ξεπερνάει τα 15'-30', με δεδομένο ότι για μεγαλύτερα παιδιά προτείνεται ο χρόνος της 1 ώρας την ημέρα. Η χρήση των εκπαιδευτικών λογισμικών δεν εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα. Τα ίδια πράγματα μπορούν να διδαχθούν με ποικίλους εναλλακτικούς τρόπους, πιο ζωντανούς, πιο βιωματικούς και άμεσης επαφής. Το διαδίκτυο απλά συμπληρώνει επικουρικά αυτή τη διαδικασία.

Υποσημείωση: Κάποιες δραστηριότητες απευθύνονται για παιδιά της Α' τάξης Δημοτικού. Ο σχεδιασμός τους, ωστόσο, είναι κατάλληλος και για τα νηπιάκια μας, αφού παρόμοιες δραστηριότητες κάνουμε και στην τάξη.


Παιχνίδια ενίσχυσης της μνήμης

 Γραμματάκια...

Παιχνίδια με Αριθμούς

Γνωρίζω το περιβάλλον μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου