Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Με γιορτινή διάθεση... Σχολική χρονιά 2016-2017.

Συγκεντρώσαμε στιγμές από τα γιορτινά μας - αρχής γενομένης από τα Χριστούγεννα 2016 - και σας τα παρουσιάζουμε, με μεγάλη καθυστέρηση ομολογουμένως, όμως ποτέ δεν είναι αργά για να καμαρώσουμε τα μικρά θαύματα της ηλικίας των 5! Πάμε λοιπόν!

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2017

Κατ' αρχήν συγκεντρώσαμε τα υλικά μας και ελέγξαμε αν ήταν όλα εκεί σύμφωνα με τη συνταγή που είχαμε καρφιτσώσει στον πίνακα. Από την ίδια συνταγή τα παιδιά διάβαζαν τις ποσότητες και τις μετρούσαν με τη βοήθεια μιας κούπας, που ήταν και ο δοσομετρητής μας, σύμφωνα πάντα με τη συνταγή.




ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Τελευταία Παρασκευή κάναμε το αποκριάτικο πάρτυ μας. Το σχολείο γέμισε πειρατές, πειρατίνες, αστυνόμους, σούπερ ήρωες, Frozen, ουράνια τόξα, αλλά και γατούλες, κουνελάκια και πριγκίπισσες!







25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η επανάσταση του 1821 είναι από τις αγαπημένες εθνικές επετείους των παιδιών. Ήρωες αγωνιστές, ανδρεία και θάρρος, αυτοθυσία και αποφασιστικότητα, εισάγουν τα παιδιά σε αξίες ζωής που πρέπει να διατρέχουν και τη γενιά του 21ου αιώνα. Η ιστορική μνήμη διδάσκει ότι η τύχη των λαών είναι και θα είναι πάντα στα χέρια τους. Για πολλές μέρες παρατηρούσαμε με χαρά πώς τα παιδιά ενσωμάτωσαν στα ελεύθερα παιχνίδια τους τον Κολοκοτρώνη, τον Ανδρούτσο, τον Μιαούλη, τις Σουλιώτισσες, βάζοντας στην άκρη τους super ήρωες και ηρωίδες των καρτούν.
Φυσικά αυτό κατέληξε στη γιορτή μας για την οποία ετοιμάσαμε μία πρωτότυπη - κατά κοινή ομολογία - πρόσκληση.


... εδώ οι παραδοσιακές ποδίτσες σε σχέδια των παιδιών.




Το σκηνικό της γιορτής επίσης φιλοτεχνήθηκε από τα παιδιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου