Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Εγγραφές προνηπίων για την σχολική χρονιά 2023-2024

 




Αγαπητοί γονείς,

φέτος οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν από 01/03/2023 έως και 20/03/2023. Μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.  Φέτος στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται οι μαθητές που είναι γεννημένοι τo έτος 2019. Για να γίνει εγγραφή ο γονέας καλείται να κάνει ηλεκτρονική αίτηση που θα την υποβάλλει, αφού συνδεθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

( Θα ενεργοποιηθεί την 1η Μαρτίου 2023 )

Συγκεκριμένα για την εγγραφή του προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:


1. Είσοδος στη σελίδα
 της εφαρμογής  ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

2Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Κωδικοί taxisnet).

3Επιλέγετε το νηπιαγωγείο στο οποίο ανήκετε σύμφωνα με την διεύθυνση κατοικίας σας.

4. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του. Σας προτείνουμε να συμπληρώσετε το email σας, παρά την προαιρετικότητα του πεδίου, γιατί θα το χρειαστούμε σε όλη τη διάρκεια της επόμενης σχολικής χρονιάς.


Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα: 

α) τα στοιχεία του προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή . Τα στοιχεία του παιδιού αναζητούνται από την εφαρμογή και σας εμφανίζονται αυτόματα. Αν δεν εμφανιστεί το όνομα του παιδιού σας, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία του εσείς, με την διαφορά ότι θα πρέπει να ανεβάσετε στην εφαρμογή αποδεικτικό στοιχείο της σχέσης σας με το παιδί ( πχ ληξιαρχική πράξη γέννησης ή δικαστική απόφαση επιμέλειας ή ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης της επιμέλειας ) 

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή σχετικό αποδεικτικό, όπως  λογαριασμός ΔΕΚΟ, τηλεφώνου, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.  

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/ων τέκνου/ων, που τυχόν φοιτά/τούν στην ίδια σχολική μονάδα.

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα  

 ( =αποχώρηση στις 16:00 ) ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (= προσέλευση 07:45 – 08:00) ή στο αναβαθμισμένο ολοήμερο προγραμμα ( = αποχώρηση στις 17:30). Παιδιά που εγγράφονται στο ολοήμερο πρόγραμμα (αποχώρηση 16:00) δεν γίνεται να αποχωρήσουν στις 17:30 παρά μόνο εάν το έχουν δηλώσει και με σταθερή παρουσία στο αναβαθμισμένο ολοήμερο πρόγραμμα.

ε) τα στοιχεία των συνοδών των προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και 

στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».


Τα αποδεικτικά  της Διεύθυνσης κατοικίας ή της επιμέλειας, που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε να τα φωτογραφίσετε και να τα ανεβάσετε στην εφαρμογή, με την προϋπόθεση να είναι ευκρινή τα στοιχεία.


Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να καταθέσετε με την φυσική παρουσία σας στο νηπιαγωγείο είναι:


Βιβλιάριο Υγείας

Φωτοτυπία των σελίδων εμβολιασμού του μαθητή ή άλλο στοιχείο από το οποίο προκύπτει πως έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια

 

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ( ΑΔΥΜ )

Θα σας το δώσουμε εμείς, διαφορετικά μπορείτε να το βρείτε και να το εκτυπώσετε από το διαδίκτυο πληκτρολογώντας "ΑΔΥΜ". Το ΑΔΥΜ συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον παιδίατρο του παιδιού.

 

Εγγραφή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα ή στο νέο αναβαθμισμένο ολοήμερο πρόγραμμα

Η εγγραφή είναι προαιρετική και δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό παρά μόνο την ενυπόγραφη δήλωσή σας σε έντυπο του σχολείου. Πρωινή Ζώνη ( άφιξη : 07:45 - 08:00 ) έχουν δικαίωμα εγγραφής μόνο τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στο ολοήμερο πρόγραμμα και απαιτούνται τουλάχιστον 5 αιτήσεις για να λειτουργήσει το τμήμα.

Εάν το παιδί πάσχει από χρόνια ασθένεια, σχετική ιατρική γνωμάτευση

Σε περίπτωση μαθητών-τριων με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, γνωμάτευση από Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ.  ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.

Δικαστική Απόφαση ή Ιδιωτικό Συμφωνητικό Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης)

Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599 και από τους δύο γονείς ότι συναινούν με την εγγραφή του προνηπίου στο σχολείο μας.


Η προσέλευσή σας στο νηπιαγωγείο θα γίνει αφού έχετε ολοκληρώσει την ηλεκτρονική αίτηση και κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο : 2104296381. Ώρες επικοινωνίας κατά την διάρκεια των εγγραφών καθημερινά τις ώρες 12:15 - 13:00. Το ίδιο τηλέφωνο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τυχόν απορίες σας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου