Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Ενημέρωση για την παρουσία κοινωνικής λειτουργού στο σχολείο μας

 


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του 29ου Νηπιαγωγείου Πειραιά

Σας ενημερώνουμε ότι κάθε Παρασκευή καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024, θα βρίσκεται στο νηπιαγωγείο μας η Κοινωνική Λειτουργός, Δήμητρα Σταυρίδη στο πλαίσιο της πράξης «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού Ψυχολόγου και του Κοινωνικού Λειτουργού».(ΦΕΚ 5262/2023)

Ο στόχος της παρουσίας των Κοινωνικών Λειτουργών στα σχολεία που προκύπτει από την συγκεκριμένη πράξη είναι να διερευνήσει πιθανές δυσκολίες και ακολούθως να υποστηρίξει ψυχοκοινωνικά και συμβουλευτικά, ενδυναμώνοντας τον/την μαθητή/μαθήτρια που έχει ανάγκη, σε συνεργασία πάντα με το σχολικό πλαίσιο και την οικογένεια. Απώτερος σκοπός είναι η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενημέρωσης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας προκειμένου μαθητές, γονείς και κηδεμόνες να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων, δημιουργώντας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη της ψυχικής υγείας.

Η συγκεκριμένη υποστήριξη παρέχεται στο νηπιαγωγείο μας δωρεάν. Για οποιοδήποτε προσωπικό ζήτημα ενημερωθεί η Κοινωνική Λειτουργός ισχύει το επαγγελματικό απόρρητο με τήρηση των διατάξεων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Προκειμένου η Κοινωνική Λειτουργός να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους μαθητές/μαθήτριες που το έχουν ανάγκη, είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους. Για τον λόγο αυτό θα ζητηθεί από τους γονείς που ενδιαφέρονται μετά από την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, να υπογράψουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχονται την συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό.

Για πληροφορίες και συνεργασία μαζί της να απευθύνεστε στην Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κα Ρένα Βαλμά (τηλέφωνο: 2104296381, mail@29nip-peiraia.att.sch.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου